середу, 1 серпня 2018 р.


                    
                                                 Україна від Хрещення Русі  до сьогодення

  Нас хрещено Дніпровською водою,      
  Щоб найчистіша стала наша Русь.
  Бо лиш такою Україні бути,
  За неї Богу я щодня молюсь
                                              /Ю. Качан/

       28 липня  2018 року в день пам’яті рівноапостольного Великого князя Володимира   християнський світ відзначає 1030-річчя    Хрещення Київської Русі-України.
     Напередодні свята в читальному залі Кельменецької ЦРБ з користувачами Інтернет-центру було проведено інтернет-годину  «Україна від Хрещення Русі – до сьогодення». На заході бібліотечні працівники розповідали про керманича давньоруської держави князя Володимира, який в 988 році започаткував нову добу в історії Київської Русі, здійснивши священне Хрещення. Присутні переглянули документальний фільм «Сказання про Хрещення Русі», слайд-презентації  «Духовного причастя світлий шлях» та «Світло  вічних  істин». А під час віртуальної мандрівки  «Великі храми України» всі мали можливість заочно побувати у найвідоміших храмах нашої країни, зокрема в Софії Київській, Києво-Печерській лаврі, Володимирському соборі.
     На книжково-ілюстративній виставці «Небесна дорога земного життя» були представлені документи, які розповідають про сходження України-Русі до духовності, велич особи і державотворення  князя Володимира, значення його справ для майбутніх поколінь, про визначні пам’ятки православ’я. Ці   інформаційні джерела  зацікавили  як молодь, так і представників старшого покоління Кельменеччини, адже з виставкою можна було ознайомитися не тільки  в районній бібліотеці, а й просто неба в арт-сквері Небесної Сотні на святі, присвяченому 1030-річчю Хрещення Русі-України.
    Ця  визначна  дата  нагадує  нам, що  ми  маємо бути милосердними, патріотами своєї країн, молитися за неї.



                                                                     Районна  бібліотека

Виставка  в  АРТ  сквері

До 1030-річчя  хрещення   Київської Русі -України  в бібліотеках-філіях  було  проведено різноманітні  заходи. 



                                      Духовна  бесіда «Через століттядо сердець» - с. Бабин



                        Урок духовності «Християнство: історія і сучасність» - с. Вороновиця

                    Історична година спілкування " Хрещення Русі: історія віків» - с. Бузовиця

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Оголошення!!!   Великдень – найсвітліше та найбільш очікуване християнське свято. Кожна родина готується до цього дня, а одним із найгол...