вівторок, 3 квітня 2018 р.


                             Молодий,  талановитий,  креативний  Богдан  Грубий





Твори авторів, які стали лауреатами, вразили журі глибиною, а головне  впевниним баченням майбутнього України.
                                                        /Літературна Україна/
    
  
  Восени 2017 року Кельменецька центральна районна бібліотека запропонувала молодому поету і журналісту Богдану Грубому взяти участь в ІІ Всеукраїнському конкурсі кращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника, оскільки організаторами конкурсу є не тільки Аграрна партія України, видавництво «Саміт-книга», але й Українська бібліотечна асоціація. Метою Конкурсу є активізація роботи серед молоді, збереження і розвиток інтелектуального потенціалу України, всебічна підтримка молодих талановитих літераторів, твори яких на аграрну і сільську тематику до цього мали бути ніде не публікованими.
   На розгляд журі Богдан надіслав вірша «Вакарі позганяли худобу». Із творів 200 учасників – молодих поетів та прозаїків з різних куточків країни – вибрали десять найкращих. У десятці лауреатів опинився і Богдан Грубий. Твори лауреатів організатори видали альманахом «Душа землі – в людському слові».
  Два примірники альманаху  Душа землі – в людському слові: збірник творів лауреатів Всеукраїнського конкурсу кращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника. – Київ: Саміт-Книга, 2018. – 184с.  Богдан Валентинович  подарував у фонд центральної районної бібліотеки.
   Про урочисте нагородження фіналістів, серед яких і наш земляк, єдиний з Буковини, яке відбулося 22 березня 2018 року в столичному театрі «Сузір’я», висвітлено на сторінках періодичних видань в статтях:
-      Оголошено переможців конкурсу ім. Григора Тютюнника: [лауреати]// Літературна Україна. – 2018. – 29 берез.(№12). – с.2.
-    Андрущак С. В десятці лауреатів – Богдан Грубий./ С. Андрущак // Рідне слово. – 2018. – 30 берез. (№13). – с.5.





                                                                               Богдан  Грубий у  колі  фіналістів

   

Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...