вівторок, 28 листопада 2017 р.




                                                Є на  землі  країна  Україна
                                       Із  серцем, що  йменується  Майдан

Я йшов на смерть. І страху не було
Я так хотів назавжди стати вільним
Моїх братів багато полягло
І з ними я. За неньку Україну.
                                                  Ірина Мінчакова

     21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, адже в цей день українці продемонстрували свою гідність, своє прагнення до свободи. З метою формування в молоді патріотичного почуття до своєї країни Кельменецькою центральною районною бібліотекою спільно зі  студентами  професійного ліцею було проведено урок  гідності «Є на землі країна Україна.  Із серцем, що йменується  Майдан». Захід проведено для користувачів Інтернет-центру та молоді професійного ліцею.
    Кожен із присутніх під молитву «Отче наш» схилив голову в жалобі, щоб вшанувати пам'ять Небесного українського братства: Героїв Небесної Сотні, Героїв АТО, які заради світлого майбутнього свого народу поклали на вівтар найдорожче що у них було – життя, залишивши в скорботі всю Україну.
    Ведучі – бібліотекарі Н. Гергелійник та М. Таран розповідали про героїчні  та трагічні події на Майдані Незалежності у листопаді 2013 – лютому 2014 років, які розбудили  не тільки Україну, а й увесь світ.
    Почесний гість заходу Чебан Я.І. – учасник Революції Гідності, волонтер на запитання В. Дєдової  розповідав про перебування на Майдані, про солідарність, братерство і взаємоповагу між сотнями тисяч людей, які згуртувалися довкола спільної мети –  життя у вільній країні. Ділився спогадами  про поїздку  у м. Київ з нагоди четвертої річниці Євромайдану, свої зустрічі з побратимами, зачитав «Гімн молоді України», присвячений світлому майбутньому України.
    Про свою участь у Революції Гідності розповіла і присутня на заході журналіст А.В. Ткач-Вишня.  Вірші-посвяти Героям України читали студенти професійного ліцею, а також  було переглянуто відео-реквієми «Небесна Сотня», «Майдан – це воля», відео-кліпи «Воїни світла», «АТО».
   Бібліотекарі  Н. Яковинчик та Н. Бабина провели бібліографічний огляд літератури «Майдан. Революція духу» біля розгорнутої книжково-ілюстративної виставки «Україна незборима: герої буремного часу». Видання, представлені у першому розділі виставки відтворюють історичні події зими 2013-2014 років, імена героїв «Небесної Сотні» та кращі світлини Революції Гідності. Другий розділ експозиції присвячено трагічним сторінкам війни на сході України, долям звичайних українців, що опинилися в зоні бойових дій.
    На завершення звучала піднесена патріотична пісня «Пісня про Україну» у виконанні студентки професійного ліцею Ольги Кричун.










     21 листопада з нагоди відзначення четвертої річниці Дня Гідності і Свободи у будинку культури села Бабин відбулася патріотична година: " Гідність і пам'ять".   На цю зустріч були запрошені гості - учасники АТО родом з с. Бабин які згадували ті події, які їм прийшлось пережити. Хвилиною мовчання вшанували героїв, що загинули на війні.     Учасники художньої самодіяльності села подарували всім музичні номери, а  біліотекарі –  розгорнуту  книжково-іллюстративну виставкау " Україна  на лінії вогню". Зі словами подяки  звернувся   сільський голова Віктор Григорошенко.




Немає коментарів:

Дописати коментар

  Героїчний літопис рідного краю Жива людська пам'ять. Не старіє вона з роками. І скільки б часу не минуло – березень 1944 року ніколи н...