вівторок, 14 листопада 2017 р.

  
                                    
                                           Рух, що змінив світ

  Цього  року весь християнський світ відзначає 500-ліття  від початку масштабного духовного відродження – Реформації,  яка назавжди змінила хід історії   у світі і  в  Україні.  Президент України підтримав ініціативу Всеукраїнської Ради церков і підписав Указ «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації».
   14  листопада в центральній  районній   бібліотеці відбулася  просвітницька  година «Реформація та її вплив на розвиток людства».   Бібліотечні  працівники Н. Яковинчик,   Н. Бабина, Р. Борденюк, А. Городецька розповіли про історію виникнення Реформації, початком якої прийнято вважати виступ німецького професора богослов’я Мартіна Лютера, який 31  жовтня  1517 року прибив 95 тез  нового  бачення   і  тлумачення  Біблії  до брами католицького собору у Вітенберзі (Німеччина). Ведучі наголосили, що Реформація стояла на принципах повернення до християнства, до біблійних істин та втілення їх у повсякденне життя людей, церкви та держави.
      Н. Яковинчик провела  для читачів бібліографічний огляд літератури «Рух, що змінив світ»,   і  ознайомила  з книгами  на  тему  Реформації. 
    У  ході  заходу  було  переглянуто  відеофільми   "500 років Реформації”,  «Реформація  і  рух  суспільства», «Пять  принципів  Реформації» .







 
  Бібліотекою-філією с. Мошанець (завідуюча І. Дерев’янко) було  проведено годину  духовності «500 років Реформації».


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Г іркий полин сльозами землю пестить Була весна квітуча, гарна… Ніхто і не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписан...