четвер, 13 березня 2014 р.

Про Т. Шевченка – поета і людину – написано вже не одну тисячу наукових розвідок та публіцистичних і популярних статей. Обсяг шевченкіани можна порівняти хіба що з обсягом літератури про найбільших світових поетів і митців.
Бібліотечно-інформаційні ресурси Кельменецької РЦБС постійно поповнюються новими виданнями творів Великого Кобзаря та літературою про нього. Увазі читачів пропонуються найновіші надходження книг до бібліотек району:
1.     Шевченко Т. Г. Кобзар [Текст]: Збірка /Т. Г. Шевченко; передмова І. Дзюби.- Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2010.- 716 с.
2.     Бучко М. І. Пророк, або остання ніч Тараса Шевченка[Текст]: поема-реквієм/ Бучко М. І.; 2-е видання, доповнене.- Чернівці: Місто, 2013.- 67 с.
3.     Коваленко П. П. Серце моє трудне, що в тебе болить?[Текст]/Коваленко П. П.- Чернівці: Молодий Буковинець, 2000.- 60 с.
4.     Т. Шевченко: Невідомі сторінки життя [Текст]/автор-упорядник Л. Цуріка.- К.:АВІАЗ, 2013.- 72 с.

та інші.

Сьогодні важко назвати мову, на яку б не перекладались твори Т. Шевченка. Історія появи перекладів його поетичних творів на будь-яку мову світу – це кроки до взаєморозуміння різних народів, які гідно відзначають у 2014 році 200-річчя від дня народження поета і художника, чиє ім’я вже понад півтора століття є символом боротьби за свободу і незалежність кожної людини. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...