вівторок, 10 вересня 2019 р.

  

І огник, ним засвітчений, не згас


Іван Котляревський – зачинатель нової української літератури, «енциклопедист життя українського народу», один із перших аматорів української драматургії. Він встиг за своє життя стати визначним письменником, самовідданим педагогом та талановитим режисером.
З метою вшанування пам’яті та більш глибокого вивчення життєвих і творчих шляхів цього видатного українського письменника в бібліотеках району були оформлені книжково-ілюстративні виставки та експозиції: «Батько українського письменства» (Бабинський філіал), «Світоч людської доброти» (Нелиповецький філіал), «Великий співець України» (Іванівецький філіал),  «Велична душа Котляревського» (Оселівський філіал)
    
 Годину-портрет «Великий мудрець - Іван Котляревський»Проведено в Бернівському філіалі. Діти ознайомилися з життєвим та творчим шляхом митця. Присутні мали змогу не тільки послухати славнозвісну «Енеїду», але й самим її почитати. Для візуального ознайомлення з Великим Полтавцем була організована книжкова виставка «Зачинатель нової української літератури».






З учнями 8 класу у Вовчинецькому філіалі відбулася година поезії
«Перелицьований світ Івана Котляревського». 


Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...