вівторок, 27 серпня 2019 р.




                           «Я – Україна! Твоя Україна!
              Ніхто не поставить мене на коліна» 



«Горнусь до тебе, Україно,
Як син до матері горнусь,
За тебе, рідна ш єдина,
Щодня я Богові молюсь»
                                              М. Бакай

     

      День Незалежності ми зустрічаємо в серпні, коли блакить неба і жовтогарячі лани зливаються в єдине тло – велетенське знамено, що символізує волю і працю, найважливіший штандарт державності. Саме 24 серпня 1991 року Верховна Рада України урочисто прийняла Акт проголошення України незалежною, демократичною державою.


     До цієї знаменної дати в читальному залі Кельменецької ЦРБ було проведено історико-літературну сповідь  «Я – Україна! Твоя Україна! Ніхто не поставить мене на коліна». Присутні на заході дорослі та діти вшанували хвилиною мовчання Героїв, які за волю і кращу долю України піднялися на захист держави, поклавши на вівтар свободи своє життя. Бібліотекарі розповідали про тернистий шлях до волі, згадали етапи боротьби народу за власну державність з часів формування української нації і до наших днів.
  Також було переглянуто відеофільм «Цей день в історії: 24 серпня: Проголошення Незалежності України», слайд-екскурс «Крок за кроком до незалежності», відеоролик «Україна – це ти» та проведено бібліографічний огляд літератури «Допоки світить праведна зоря – шануймо рідну Україну». Не залишилась поза увагою і книжково-ілюстративна виставка «Єдина духом Україна», на якій були представлені документи про творення незалежності нашої держави. Користувачі мали змогу ознайомитися з літературою про козацькі часи, Українську революцію (1917–1921 рр.), події Другої світової війни і долю України в ній, Революцію Гідності та страшні події на Сході сучасної України. Всі матеріали сприяють формуванню власної гідності, патріотичного духу і національної свідомості, допомагають виховати громадянина-патріота незалежної України, людину, яка поважає свою державу, прагне змінити свою країну на краще, береже і цінує рідну землю.





   Книжково-ілюстративну виставку «Єдина духом Україна» було розгорнуто і в Кельменецькому РБНТД під час проведення урочистостей з нагоди 28-ої річниці Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора.




     В районній дитячій бібліотеці для наймолодших користувачів було проведено годину національної єдності «Краса та велич символів державних»





   Святкування головних державних свят нашої країни – Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України, завжди в полі зору працівників сільських книгозбірень.
    
    Літературно-музична композиція «Люблю тебе, моя державо», бібліотека-філіал с. Нелипівці
                              



    Патріотичний флешмоб «Навіки будь єдина, моя ти Україно», бібліотека-філіал с. Бурдюг




      Година інформації «Символи віри та надії», бібліотека-філіал с. Перківці



    Патріотичний серпантин «В серці кожної людини живе любов до України» бібліотека-філіал с. Грушівці




    Інформаційна година «Тут мій край, моя родина - наша славна Україна» ,бібліотека-філіал с. Лукачани



     Літературно-поетична композиція: «Живи у мирі, Батьківщино, прямуй крізь терни до зірок», бібліотека-філіал с. Бабин



    Інформаційна година «В усіх тисячоліттях і віках нехай святиться слово Україна», бібліотека-філіал с. Оселівка




   Пізнавально-виховна година «Стань під прапор синьо-жовтий», бібліотека-філіал с. Подвірївка




       Історичний екскурс «Свята земля серпанку і калини»,  бібліотека-філіал 
 с. Вороновиця



       Мандрівка  літературними  стежками  «З неба і сонця наш прапор ясний» бібліотека-філіал  с. Новоселиця







Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...