четвер, 24 травня 2018 р.


Апостоли  слов’янської  писемності


                       Столице величі Русі – Вкраїни
                       Золотоверхий Київ – рідний град.
                       Це славне місто  правслов’янської  родини,
                       Слов’янських мов це старший брат
                                                                           / Почанкіна І./

          




    Писемність, мова – то є душа кожної нації, її найцінніший скарб. У мові наша  давня й нова культура, ознака нашого національного визнання.
    День слов’янської писемності  і культури відзначається щорічно 24 травня, саме в день вшанування пам’яті святих рівноапостольних  братів-просвітителів Кирила та Мефодія, які створили писемність, здійснили переклад богослужбових книг з грецької мови на слов’янську, поширювали християнське вчення.
   До цієї знаменної дати в читальному залі Кельменецької ЦРБ  для учнівської молоді та користувачів Інтернет-центру було проведено літературну розвідку «Апостоли слов’янської писемності».  Бібліотекарі розповідали про першопросвітників   Кирила та Мефодія, появу абетки, створення алфавіту.
   Цікавою та пізнавальною була вікторина «Що я знаю про мову та культуру?» , а переглядаючи слайд-презентацію «Невмируща спадщина» присутні ознайомились з різновидами писемних знаків: кирилицею та глаголицею. У ході заходу  біля книжково-ілюстративної виставки «Барви одвічні рідної мови» було проведено бібліографічний огляд літератури «Слово до слова – складається мова».




Немає коментарів:

Дописати коментар

      Щиро вітаємо переможців обласного туру   ІІІ Всеукраїнського екологічного конкурсу дитячого малюнку «Майбутнє планети у наших руках»....