середу, 15 березня 2017 р.

           «Рушники,  рушники – то матусі моєї роки»

 
         З дитинства пам’ятаю рушники,
         Що так любовно їх творила мама.
         По-українськи хата на святки
         Сіяла вишитими рушниками.
   




     У народі існує прислів’я «Без верби і калини нема України». Але нема України й без української вишиванки. Україна здавна славиться на весь світ своїми вишитими  рушниками , сорочками, серветками.
   14 березня в приміщені центральної районної бібліотеки було проведено урок народознавства «Рушники,  рушники – то матусі моєї роки» на який було запрошено  вишивальницю, І-го заступника начальника управління Пенсійного фонду України в Кельменецькому районі  Білобрицьку Р.В., 

яка у вільний час збагачує мистецьку скарбницю рідного краю своїми вишиванками. Організаторами і учасниками заходу  були районна бібліотека для дітей  та учні 5-Б класуКельменецького  ліцею – опорного закладу  (класний керівник Ковальчук М.І.), а глядачами –  учні 5-А класу (класний керівник Гарабажій М.В.) та користувачі  Інтернет-центру ЦРБ та РДБ.

Ведучі Городецька М.А., Борденюк Р.О. здійснили екскурс у історію виникнення вишивки  в Україні, а також присутні мали змогу познайомитися з роботами Білобрицької Р.В., послухати розповідь
про традиції вишивання у її родині, а також на Кельменеччині. В ході заходу відбулася  презентація книжково-ілюстративної виставки «Кельменецькі вишиванки, наче райдуги світанки», звучали пісні про українські рушники, а також юні читці натхненно знайомили присутніх з поезією на цю тему.
   




Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...