середу, 4 травня 2016 р.

   Новини бібліотечного життя

                                                                           





       Писанка-це маленьке диво, символ життя, кожний малюнок якого  таїть у собі  молитви-звернення до Бога, привертає добрі сили і відвертає лихі, розповідає про створення світу, про вічні закони мудрості і любові.  Писанкарству  здавна навчали своїх дітей українці.


 Напередодні Великодня в бібліотеці села Мошанець відбувся майстер-клас "Пасхальна веселка: Створи власноруч диво-писанку" з  місцевою майстринею з писанкарства  Лідією Цибуляк, яка показала дітям техніку розпису. Учасники заходу власноруч розмальовували писанки за допомогою воску та писачків, а потім розфарбовували їх в кольори веселки. Бібліотекар оформила книжкову виставку "Христос Воскрес", на якій була представлена література про світле Христове Воскресіння та звичаї українського народу.

   
  Майстер-клас  «Писанка  мальована – з любов’ю  подарована»  проведено  Верлан Ангеліною для  дітей та дорослих   ст. Ларга.  Ініціаторами заходу були бібліотекар  Балинська Тетяна  та завідуюча клубною установою  Єрофєєва  Лілія.   Присутні  із  захопленням  спостерігали за вмілими руками майстрині, яка наочно демонструвала техніку  розмальовування   великодніх писанок.  Також  була представлено  книжково-ілюстративну виставку  «О, Писанко! Ти символ України».


Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...