понеділок, 22 лютого 2016 р.




                               Небесна  Сотня – то в серцях вогонь

               
               «… І мовчки сотня не покорених героїв       
               відходила у чисті небеса,
               і погляди  знесилених мільйонів                  
               дивились вслід братам, батькам, синам» 

   
        
      20 лютого Україна  відзначала  День Пам’яті  Героїв Небесної Сотні,  які віддали  своє  життя під  час  Революції  Гідності   (листопад  2013 – лютий 2014 року), захищаючи ідеали  демократії,  відстоюючи права і свободи людей та  європейське майбутнє України.
  У бібліотеках Кельменеччини організовано цикл книжково-ілюстративних  виставок та проведено ряд національно-патріотичних заходів.



       Година  пам’яті « Летимо туди, де сонце сходить  на рубіж держави і війни» відбулась у бібліотеці с. Мошанець. На  заході звучали патріотичні  пісні та вірші у виконанні молоді, переглянуто відеокліп «Ангели з двома Батьківщинами» та презентовано  виставку « Герої Небесної Сотні»


      «Майдан горить, у вогні палає, вперед за Україну клич лунає», – таку назву   мав захід, який проведено бібліотекою с.Вовчинець. Присутні,  учні 8-9 класів, мали змогу познайомитися зі страшними подіями, коли відбувалися вбивства безвинних на Майдані.




   Година - реквієм "Герої не вмирають" проведена у бібліотец  с. Іванівці. На захід було запрошено учасників  бойових  дій на території інших держав та воїнів АТО. Звучали поетичні рядки про Україну, Майдан, Небесну сотню у виконанні учнів школи.

    На заходах хвилиною мовчання вшановували пам'ять Героїв Небесної Сотні та військових, які загинули за єдність та суверенність держави в зоні АТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Г іркий полин сльозами землю пестить Була весна квітуча, гарна… Ніхто і не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписан...