середу, 2 грудня 2015 р.

           Новини бібліотечного життя   
          

 "СНІД - смертельна загроза майбутнього"







   




  1 грудня світова  спільнота  відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. В цей день згадують тих, кого забрала хвороба, поширюють про неї інформацію та закликають до толерантності. Проблема епідемії ВІЛ/СНІДу продовжує залишатись актуальною як в цілому світі так і в Україні.
  Кельменецькою ЦРБ спільно з учнями 9-В класу Кельменецького ліцею (класний керівник Полянська Л.І.) було проведено урок-застереження "СНІД - смартельна загроза майбутнього". Бібліотекарі розповіли про страшні наслідки , які несе з собою ця чума ХХІ століття, учні читали вірші, листи від хворих СНІДом, було переглянуто відеоролик "Вибір за тобою". Розширила кругозір учнів про ВІЛ/СНІД та ведення здорового способу життя книжково-ілюстративна виставка "Не згуби своє майбутнє".
   На завершення діти обмінялися думками з приводу побаченого і почутого та підтримали лозунг дня "Зупинемо СНІД разом!"



   У Бабинській сільській бібліотеці до цього дня організовано тематичну виставку-перегляд «СНІД – загроза життю» та проведено актуальний діалог з юнацтвом «Про Віл/СНІД вкотре і відверто». Про небезпечну хворобу людства багато вже відомо, але щодня з’являється нова інформація про  її наслідки. 
                                   

  
    У   бібліотеці- філії  с. Росошани  було  проведено  годину-застереження   
« Про СНІД на весь голос».   На захід запрошено медичного працівника, яка   розповіла   про шляхи зараження   ВІЛ/СНІДом.  Для учнів була виготовлена таємна скринька, за допомогою якої вони могли отримати відповіді на питання яке їх цікавило анонімно. Також разом з читачами була створена виставка малюнків  під назвою «Зупинимо СНІД  доки він не зупинив нас».




   Зустріч з психологом Калинчук Л.В. під назвою "СНІД. Як не згубити свою молодість" проведено в бібліотеці-філії с. Бурдюг. Психолог разповіла дітям про те, як живуть люди хворі на СНІД і як суспільство повинно бути толерантним до них, а також закликала вести здоровий спосіб життя.



    Бібліотекою-філією  с. Вовчинець спільно  з  школою  було  проведено  годину-застереження «Його  імя – підступний  СНІД»,  а також було  представлено  книжково-ілюстративну  виставку «Мене  це  хвилює. А  тебе?» 
 




                 

Немає коментарів:

Дописати коментар

      Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «УКРАЇНА – МРІЯ» (обласний тур): Черней Христину (село Нагоряни) у кат...