понеділок, 14 грудня 2020 р.

                     Розгойдані дзвони пам’яті

Тієї ночі терпко цвів полин,

І припадала до дороги м’ята.

Так пахло чимось добрим і земним,

Йшла на розп’яття Україна – мати.


Тридцять чотири роки тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа, якій судилося стати незагойною раною для всього людства. Страшна ядерна аварія забрала життя і здоров’я тисячі наших співвітчизників, спричинила тяжкі екологічні наслідки, відізвалася болем та стражданнями у багатьох родинах.

Бог рятує душі, ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  врятували землю й життя, дароване Господом.

Щорічно 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. В цей день ми низько схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді у ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи, серед яких було чимало мешканців нашого району – вони виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих страшних екстремальних обставинах.  

Даниною пам’яті всім, хто поклав своє життя і здоров’я заради ліквідації страшних наслідків Чорнобильської аварії, пересторогою всім прийдешнім поколінням є виставка-реквієм «Розгойдані дзвони пам’яті», яка експонується в читальному залі Кельменецької центральної районної бібліотеки. На виставці зібрані документи найрізноманітнішого спрямування, які розкривають соціологічні, політичні, морально-етичні аспекти цієї трагедії. Виставка презентує й художні твори, присвячені Чорнобилю.

Щиро бажаємо учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС та постраждалим від її наслідків, їхнім родинам злагоди й щастя, міцного здоров’я та успіхів, віри та впевненості у завтрашньому дні, сімейного затишку, благополуччя та добра.

Хай завжди поруч з вами буде людська подяка за ваші добрі справи!


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Г іркий полин сльозами землю пестить Була весна квітуча, гарна… Ніхто і не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписан...