пʼятниця, 2 квітня 2021 р.

 

      Зростаємо разом з книгою                                       

                                              Завжди було і буде вічне –

                                                   Дитина з книжкою в руці!

                                                                     Д. Чередниченко

     Людина, яка вміє і любить читати, – щаслива людина. Навколо неї завжди багато добрих, розумних і вірних друзів. Друзі ці – книги. Вони зустрічають нас у ранньому дитинстві і ведуть нас усе життя. Нашими першими творами звичайно є казки. Тому недарма Міжнародний день дитячої книги відзначаємо 2 квітня в день народження датського казкаря Ганса Крістіана Андерсена, встановленого з ініціативи  Міжнародної ради дитячої книги в 1967 році.

     Дитячі книги вбирають в себе цілий світ: все цікаве, що трапляється на світі, рано чи пізно в них потрапляє. Їх нескінченне, строкате різноманіття тішитиме все нові й нові покоління дітвори.

     Активні читачки дитячої бібліотеки – сестрички   Андріана і Поліна Перепічки, завжди цікавляться новими надходженнями книг і радо діляться фото з черговими прочитаними цікавинками літератури.


     Адже хороша книга відкриває перед нами чарівний світ прекрасного й величного, вона розповість про героїчну історію Батьківщини, про багатство земних надр і таємниці Космосу, розкаже про людей чесних, добрих, допитливих, вірних; навчить розпізнавати людей підлих і підступних. З її героями можна помандрувати у різні кінці світу, побувати у минулому та майбутньому, без машини часу перенестися у будь-яку епоху, без літака за мить опинитися у будь-якій місцевості, пережити разом з героями книжок найрізноманітніші пригоди, відчути радість і сум, піднесення і розчарування, солодкий смак перемоги і гіркоту невдачі.

 

Книга душу відкриває нам.                                                   

У ній є місце казці і надіям.                                               

 Ми вдячні всі улюбленим книжкам,                                

 Де нам герої довіряють свої мрії.

 

Читайте всі! Читайте всякий час!                                         

І стануть душі людяніше й вище!

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...