середа, 22 липня 2020 р.


                          Книги, які можуть бути вам цікаві

  «Вчителі», що вчать, змушують аналізувати, думати, приймати нестандартні рішення, знайомлять з біографіями людей, які стали видатними вченими, політиками, спортсменами та митцями. Ці мовчазні «вчителі» — пізнавальні книги, які пропонують своїм юним читачам у Кельменецькій дитячій бібліотеці. Бібліотекарі переконані читати- це найкраще дозвілля для кожної дитини.
   Сучасні діти захоплюються історіями про супергероїв. Ці персонажі, безумовно, дуже цікаві, але вони всі несправжні і їх супер-здібності вигадані. А життя видатних людей-це те, що цікаво усім, в будь-якому віці. І що особливо важливо, це справжні супергерої. Звичайні люди, як ми з вами, які зробили щось надзвичайне і змінили цей світ на краще.

 Місія бібліотекаря-щоб якомога більше дітей любили читати і читали хороші, добрі, правильні та корисні книжки і тому підготували для своїх користувачів добірку книг із серії «Видатні українці. Люди, які творили історію». 

    Книги серії "Видатні українці" - це книги про видатних українців, людей які творили світову історію. Людей, які своїм прикладом здатні надихнути дитину до поглибленого вивчення багатьох дисциплін, до позитивного погляду на світ та до відстоювання своїх ідей і поглядів. Найвидатніші люди, вчені нашої планети колись були такими ж самими школярами як наші діти. Та одного дня просто зацікавились наукою в школі. Тепер ми вивчаємо історії про них, вивчаємо їхні наукові закони, користуємось їхніми винаходами кожного дня. Керуючись прикладами героїв, дитині буде легше обрати свій особистий шлях та проявити здібності в тій чи іншій сфері вже змалку. Книги серії «Видатні українці» навчать дитину досягати цілей, не боятися труднощів, ніколи не здаватися на шляху до мети та завжди вірити в успіх!


Ігор Сікорскький
Олег Промахов

Ігор Сікорський – піонер авіабудівництва. Він почав працювати на голому ентузіазмі, однак спромігся увійти до когорти засновників індустрії авіації. Вперше у небо він здійнявся в Києві, і поставив перші світові рекорди. Його нагороджено 80 нагородами в галузі авіабудівництва. Ігор Іванович Сікорський мав дивовижну життєву місію—поліпшувати життя людей за допомогою техніки.

Роксолана
Олександра Шутко

Роксолана — найвідоміша султана Османської імперії. Це історія українки — полонянки кримського хана, яка стала дружиною наймогутнішого султана Сулеймана Пишного та матір’ю його наступника — Селіма ІІ. Її життя сповнене таємниць та загадок. Читаючи книжку, діти зможуть потрапити у чарівний світ Сходу, в якому мешкала Роксолана, дізнатися, як вона змогла пройти тернистий шлях від доньки українського священика до величної султани.

Леонід Каденюк
Ігор Панасов

Леонід Каденюк — звичайний хлопчик з буковинського села, який завдяки наполегливості та сміливості виріс в першого космонавта в історії України. Йому довелось пройти довгий шлях в 45 років, щоб втілити свою мрію про політ на орбіту Землі. Дитячі враження, навчання у літньому училищі, робота випробувачем, підготовка до космічних перезагрузок — все це стало прологом до головної події його життя.


Валерій Лобановський
 Ігор Панасов

Валерій Лобановський вписав Україну в історію світового футболу. Він створив одну з найсильніших європейських команд свого часу і виховав цілу плеяду футбольних зірок. Хлопчик, дитинство якого припало на війну і тяжкі повоєнні роки, здолав усі перешкоди й дійшов до вершин завдяки наполегливості, невтомності й гострому розуму. Його приклад вражає, захоплює й надихає дітей і дорослих.

Кузьма Скрябін
 Ігор Панасов, Марія Рубан

Книжка-біографія «Кузьма Скрябін» розповість дитині історію музиканта від Бога. Андрій Кузьменко жив музикою і створював пісні, які співають досі. Його вплив на індустрію музики і культури України важко порівняти з будь-чиїм ще. Відомий український музикант Андрій Кузьменко “Кузьма” запам’ятається своїм шанувальникам неймовірним гумором, божевільними ідеями та відкритим серцем.

Любомир Гузар
Ольга Опанасенко

Книжка-біографія «Любомир Гузар» розповість дитині історію релігійного діяча, патріарха-предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви. Любомир Гузар був уважним до світу, до людей, співпереживав їх проблемам. Живучи у жорстокі часи, він ніколи не зраджував собі і досягав вищих результатів, тренуючи свою моральність



    Шановні користувачі дитячої бібліотеки, читайте книги, говоріть з ними про важливе, запитуйте їх про все на світі - і  ви назавжди залишитесь найкращими друзями, адже читання  правильних книг - сформує вашу особистість і характер, зробить вас успішними в подальшому житті.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...