четвер, 16 липня 2020 р.

   Український миротворець –

взірець мужності і звитяги
                 

15 липня у нашій державі відзначається День українських миротворців. Цього дня 1992 року, на прохання Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй два літаки з 42 військовослужбовцями Збройних Сил України на борту вилетіли до Боснії. Так почалась історія участі українського національного миротворчого контингенту у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки.
  З початку незалежності тисячі українських військових побували в миротворчих місіях. Навіть ніхто з них не міг і подумати, що однією з гарячих точок стане Україна.
  Українські миротворці виконували різні завдання: підтримання безпеки у зоні відповідальності, супроводження конвоїв, гуманітарних вантажів, несення служби на блокпостах, патрулювання, охорона органів місцевого самоврядування, релігійних та історичних пам'яток, мостів, джерел питної води та інших важливих об'єктів.
 Наші миротворці брали участь у понад двадцяти миротворчих операціях ООН. За роки незалежності «блакитними беретами» стали понад 40 тисяч українців, 54 військових загинули.
 Миру та злагоди воїнам-миротворцям! Вічна пам'ять тим, хто віддав своє життя при виконанні обов'язків в миротворчих операціях!
 До вашої уваги відео про гарячі місії українських миротворців підготовлено Івановецьким філіалом.



Немає коментарів:

Дописати коментар

  З тобою роде мій орлиний, іду дорогами війни 8 травня, в День пам’яті та перемоги  над нацизмом   у Другій світовій війні, Україна і світ ...