пʼятниця, 28 липня 2023 р.

              Вкраїно моя, Україно – кровинко на Божих устах

28 липня ми відзначаємо одне з найголовніших свят – День Української Державності та доленосну подію в історії України – День Хрещення Київської Русі.

Більше тисячі років тому видатний Київський князь Володимир Великий Хрестив Київську Русь – Україну у водах древнього Дніпра.

Українська державність – унікальне явище у світовій історії. Крізь тисячоліття ми стверджуємо свою самостійність, свободу та право на самовизначення.


       З нагоди таких визначних подій в читальному залі Кельменецької центральної бібліотеки проведено історико-патріотичний акцент «Вкраїно моя, Україно – кровинко на Божих устах», який викликав у присутніх на заході працівників Дністровської районної адміністрації жвавий інтерес до історії України.

Віталій Якубенко, голова ДРА, привітав присутніх зі святом та наголосив, що українці впродовж тисячоліть виборювали та досі виборюють свою свободу та незалежність, а українська держава завжди була, є та буде.


Взявши участь у вікторині «Україна починається з тебе», молодь поповнила свої знання цікавими фактами від української давнини до сьогодення. А відчути подих історії допоміг американсько-український художній фільм режисерів Ахтема Сеїтаблаєва та Джона Вінна «Захар Беркут» (2019), який протягом дня демонструвався відвідувачам бібліотеки. Гасло фільму – «У свободі моя сутність».

Для широкого кола користувачів було презентовано книжкову виставку-екскурс «Єдина духом Україна», на якій представлені книги про багатовікову історію українського державотворення від Володимира Хрестителя до наших днів.

Вітаємо кожного українця з днем Хрещення Київської Русі-України та Днем Української Державності!



Вистоїмо і переможемо! Слава Україні!


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...