вівторок, 3 грудня 2013 р.



       Гірської  Орлиці

         лет  високий
     


    27 листопада з нагоди 150-річчя від дня народження видатної української письменниці Ольги Кобилянської в бібліотеках Кельменецької РЦБС проведено ряд заходів: цикли книжково-ілюстративних виставок, літературні портрети, подррожі по творчості О.Кобилянської, ювілейні вояжі: "Серце, що вмістило Буковину", "Її душа цвіла мелодією і словом", "Трудівниця свого народу", "Ясна зірка Буковини".  В читальному залі Кельменецької ЦРБ відбулася літературна година "Царівна української літератури", присвячена величавій духовній квітці Буковини, на яку були запрошені шанувальники творчості Ольги Кобилянської. Ведучі заходу цікаво розповідали про окремі факти з життя Гірської Орлиці, охарактеризували тематику та жанр її творчості, читали вірші-посвяти українських поетів, зазирнули до щоденникових записів, листів письменниці, що розкривають її як особистість, як жінку, як людину. Бібліотечні працівники запросили присутніх у віртуальну подорож по життєвому і творчому шляху О. Кобилянської, а також провели бібліографічний огляд літератури "Слово зворушеного серця" 




     Читальний зал прикрашала розгорнута книжково-ілюстративна виставка "Вогонь душі і світло слова", матеріали якої розповідали про найглибші болі та найвищі радості царівни української літератури, яка жила думами і мріями свого народу.











Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...