пʼятницю, 26 квітня 2024 р.

 Гіркий полин сльозами землю пестить

Була весна квітуча, гарна… Ніхто і не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашої країни і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.

38 років пройшло з того часу, коли сталася страшна техногенна катастрофа на Чорнобильській АЕС. Багато українців поклали на жертовник своє здоров’я та життя. Більше 90 тисяч людей назавжди залишили свої рідні домівки. Безкраї простори колись родючої землі стали порожніми, забрудненими та мертвими…

З нагоди відзначення чергової річниці Дня пам’яті жертв ЧАЕС у приміщені центрального будинку народної творчості та дозвілля Кельменецькою центральною бібліотекою було розгорнуто виставку-реквієм «Гріх непростимий: Чорнобиль». Документи, представлені на виставці, відображають факти про найстрашнішу катастрофу ХХ століття.

Майже щороку в українських та закордонних видавництвах виходять книги про Чорнобильську трагедію. Художні видання про катастрофу наповнені переживаннями та тужливими спогадами про минуле, автори-документалісти та історики, скинувши з себе кайдани радянської цензури, намагаються підійти до висвітлення цієї теми з максимальною об'єктивністю. Ми підібрали  книги про Чорнобиль, які по-різному повертають читача у квітень 1986 року.

Запрошуємо до перегляду екологічного набату «Гіркий полин сльозами землю пестить».

Пам’ятаймо про тих, хто загинув у чорнобильському пеклі, і робімо усе, щоб ніколи у людській історії не повторився Чорнобиль.



Немає коментарів:

Дописати коментар

                        Писанка – візерунчаста молитва   На порозі – Великдень. Свято ясне, барвисте, мов вишиті рушники, тепле, мов пас...