середа, 7 червня 2023 р.

 

 

Українська оселя – предмети побуту

 

       З давніх-давен хата – символ родинного вогнища, де зберігаються кращі традиції, що потім переходять у спадок дітям. У Кельменецькій дитячій бібліотеці створений затишний куточок, що символізує українську хату, де витає дух старовини: рушники з льону та коноплі, сорочки, гончарні вироби, домашнє начиння, знаряддя праці.

  Бібліотекар Майя Городецька повела дітей-учнів 3-Б класу (класний керівник Ольга Голяк) в захопливий екскурс у минуле «Українська оселя – предмети побуту». Діти з захопленням розглядали предмети домашнього вжитку (глечики, макітри, горнятка, коромисла, кухлі) та дізналися, що для виготовлення побутових речей і знарядь праці використовувались тільки природні матеріали: дерево, глина, солома, льон, коноплі тощо. А з книг, представлених на книжковій виставці «З криниці отчого краю», діти дізнались про традиції, звичаї та побут українського народу.

    Невеличка подорож у давню українську хату дала дітям можливість побачити чим вона багата, які речі домашнього вжитку зберігала.

    Завітайте і ви в дитячу бібліотеку, відвідайте народознавчий куточок, щоб зрозуміти, що саме ми повинні зберегти і не забувати, щоб наша українська хата стала для нас оберегом в житті.

 


 






 

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...