понеділок, 24 червня 2019 р.





ШКОЛА ПРОФЕСІЙНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

Краєзнавча діяльність – одна із пріоритетних напрямків роботи бібліотек Кельменецької РЦБС. Саме в бібліотеках започатковані кращі традиції формування, збереження та надання в користування краєзнавчих і місцевих видань. З метою більш поглибленого осмислення цілеспрямованості краєзнавчої роботи 20 червня 2019 року було організовано і проведено школу професійної майстерності з бібліотечними фахівцями району за темою «Системність та багатогранність краєзнавчої роботи – запорука успіху бібліотеки».
Бібліотечні працівники  мали змогу відвідати та ознайомитись із роботою своїх колег у філіалах сіл Оселівка, Бернове, Перківці.
Першим їх зустрів Оселівський  філіал, завідувач Марія Шепенюк, яка представила своє село, бібліотеку та народознавчу кімнату у літературно-краєзнавчому екскурсі «А я в Оселівку – додому – під крила маминих долонь». Вона ознайомила присутніх із життям та творчістю поета Семена Продана, академіка Василя Ботушанського, заслуженого економіста України Григорія Антонієва та інших знаменитих людей села.
А завітавши у мальовниче село Бернове, бібліотекарі стали свідками відкриття оновленого історико-краєзнавчого музею, який створив та багато років опікується відомий на Кельменеччині краєзнавець та видавець Віктор Вакула. Нині музей займає п’ять великих кімнат, де зібрано матеріали історії села від феодального ладу до сьогодення. Віктор Вакула є автором нарису про село «Перлина над Дністром» та книги «Сповідь». Вихідцями із Бернове також є доктор філософії Володимир Ткач, поетеса Ніна Матейцева, самодіяльні поети Любов Федорюк і Іван Івасюк.
Завідувач Бернівським філіалом Мар’яна Веренчанська представила колегам свою книгозбірню та провела подорож народознавчою світлицею «Обрії рідного краю».
Привітно зустріла бібліотекарів і завідувач Перковецьким філіалом Наталія Барановська. Вона розповіла про свою роботу та плани розвитку установи на майбутнє. Цікавою та незабутньою стала зустріч з місцевим поетом і композитором Валентином Волощуком, автором збірок «Дністрові зорі», «Поезія серця і душі», «Подаруй мені любов». Автор всім бібліотечним працівникам подарував свою збірку «Поезія серця і душі» та побажав щедрих Господніх благословінь. Славляться Перківці також знаменитими журналістами Анатолієм Ісаком та Анатолієм Чабаном, молодим талановитим самодіяльним поетом і композитором Богданом Грубим.
При підведенні підсумків школи професійної майстерності було визначено, що бібліотеки завжди були краєзнавчо-народознавчими осередками громад, і бібліотечні працівники добре усвідомлюють, що у сучасних умовах краєзнавча робота є тим фундаментом, який завжди привертає до бібліотек користувачів і згуртовує навколо себе національно свідому громадськість.




            Подорож народознавчою кімнатою  Оселівського  філіалу


Літературно-краєзнавчий  екскурс

«А я в Оселівку – додому – під крила маминих долонь».









Подорож народознавчою світлицею 
«Обрії рідного краю»   в Бернівському філіалі










Відкриття оновленого історико-краєзнавчого музею в с. Бернове






В Перковецькому філіалі





Зустріч з місцевим поетом і композитором Валентином Волощуком

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Читаючи – мандруємо Європою 9 травня  Україна разом з країнами  Євросоюзу відзначає День Європи . Відзначення Дня Європи в нашій державі ...